"KIWI"

INTUCH SUCH FINUCH NUCH DKUCH SLCH LP 1 LP 3 SV-03 NORDV-05 SVCH Alistair´s Watch Out

FAKTA
Kön
  Tik
Färg
  Svart
Född
  2000-05-25
HD/AD
  A/UA
Meriter
 • Svensk Utställnings Champion
 • SVENSK VINNARE-03
 • NORDISKVINNARE-05
 • Norsk Utställnings Champion
 • Dansk Utställnings Champion
 • Finsk Utställnings Champion
 • Svensk Lydnads Champion
 • Svensk Viltspårs Champion
 • Internationell Utställnings Champion
 • LP 1, LP 3
 • Genomfört MH med skott Se protokollet här.

 • Godkännt vallanlagstest
 • Tävlar agility och hoppklass 3
 • Godkänd Lägreklass spår
 • Allround Brons 2003
 • Allround Silver 2004
 • Allround Guld 2007
 • Agilitymästare 2007
 • Agilitymästare 2008
 • Årets Lydnadsbeardis 2004
Avkommor
 • 24 stycken

 • 20 valpar är HD RTG
  10 valpar har genomförd mentalhundsbeskrivning
  11 valpar är vallanlagsbeskrivna,
  3 valpar har LP 1
  2 valpar tävlar i lydnadsklass två
  2 valpar tävlar i lydnadsklass tre
  1 valp har tävlat i bruks spår
  3 valpar tävlar i agilityklass ett
  2 valpar i hoppklass ett
  1 Hoppklass två
  10 valpar har godkänt anlagstest i viltspår
  4 valpar har första pris i öppenklass viltspår
  24 utställnings-cert fördelat på åtta valpar.
 • Kiwi är mor till Årets lydnadsbeardis 2007 och 2008
  Årets Lydnadsmästare 2006 och 2009
  Årets Bearded Collie 2007
SKK
Hunddata

Kiwi är dotter till Pepsi, och hon är ett riktigt charmtroll, hon älskar alla och hon älskar livet. Hon tar alla tillfällen hon kan till att hälsa på både hundar och folk och när hon gör det så MÅSTE hon bara pussas. Det spelar ingen roll att tungan inte når fram till målet, när hon gör detta låter det på ett mycket speciellt sätt, slafp,slafp. Hennes pussande har gjort att hon fått smeknamnet ”Puss hunden”.

Lydnadsdebuten dröjde ända tills hon var 2,5 år, helt enkelt för att jag tävlade så mycket med Pepsi när Kiwi var liten. Denna fördröjning kom Kiwi väl till pass då hon hann lugna ner sig och numera kan koncentrera sig på mig och träningen.

Debuten gjorde vi på Nacka Cup, en av de större Lydnadstävlingarna i Stockholm. Kiwis matte trodde att hon inte kunde ett enda lydnadsmoment och att vi skulle göra bort oss totalt inför alla klubbkamrater. Men precis innan vi skulle gå in fick jag lite älggodis av en klubbkamrat. Kiwi blev alldeles tokig i detta och var villig att göra allt jag bad henne om för att få. Det gick som en dans på tävlingsplanen och vi fick 189 poäng och vann därmed våran klass. Nu är Kiwi Lydnads Champion, det blev hon efter tre första pris på tre direkt följande tävlingar under en vecka, med poängen 288, 278 och 305. Dessa höga poäng kvalificerade henne till SVENSKA MÄSTRERSKAPEN I LYDNAD 2005.

Kiwi, liksom sin mor älskar vatten, när hon var liten kunde vi hitta henne i badkaret där hon ofta låg och sov. Om vi fyllde badkaret med lite vatten kunde hon sysselsätta sig en lång stund med att stå och plaska.

Kiwi är inte bara duktig på lydnadsplanen hon har också visat fram fötterna på Agilityplanen. I början fick hon följa med och tävla lite bara för att vi tävlade med hennes mor. Men helt plötsligt var hon uppflyttad till Hoppklass 2 och har tagit två ”Pinnar” i Agilityklass 1, detta under våren 2003. Ett år senare är hon uppflyttad till Agilityklass 3 och Hoppklass 3.

Kiwi är mycket intelligent och uppfattar snabbt nya saker och testar gärna själv om hennes teorier fungerar. Hon har också en noggrannhet i allt hon gör, vilket resulterar i att när man lär henne ett nytt moment behöver hon lite tid på sig innan hon kan utföra det i fullt tempo, detta är något som är ganska ovanligt hos Beardisar vilka ofta vill ha mycket fart och fläkt och kan vänta med allt som kräver koncentration.

I utställningsringen har Kiwi börjat gå riktigt bra, till och med jätte bra(!!), och har nu både Svenskt, Finskt och Norskt Utställnings Championat. I Växjö blev hon till mattes stora glädje även BIR (bland 97 Beardisar) och fick därigenom titeln "Svensk Vinnare 2003", men det slutade inte där utan hon blev dessutom placerad 4:a i gruppfinalen. 2005 blev Kiwi Nordisk vinnare i Helsingfors. Hon har nu dessutom titeln Internationell utställningschampion.

2005 gjorde vi en MENTALHUNDS BESKRIVNING på henne. Denna beskrivning visar att hon har en stor nyfikenhet och är mycket orädd av sig då hon gick fram till allt som verkade spännande utan mattes hjälp. Hon reagerade på att något hände och gick genast fram för att undersöka och se om det var något spännande. Varken ljud eller gubbar som for upp bekymrade henne. Hon tyckte att det var en mycket rolig promenad i skogen då hon fick leka och hälsa på massor av människor. Det enda hon blev riktigt arg på var spökena som kom fram och såg hotfulla ut, hon gjorde allt för att skrämma bort dem. När hon sedan släpptes sprang hon direkt fram för att undersöka dessa elaka spöken som hotar henne och matte hon fick då vittring på att det bara var en människa under kläderna. Spöket blev om ännu gladare än Kiwi och nästan tjöt av glädje när hon kom fram och för en beardis är det i sådana lägen helt omöjligt att hälsa lugnt. Kiwi som tyckte att detta bara blev roligare och roligare lekte nu mycket intensivt med kamptrasan att de sedan sköt bara någon meter ifrån henne bekom henne inte alls. Domaren var mycket imponerad av Kiwi och sa att det var det bästa han sett på mycket länge och han hade varit ute och sett en hel del.

Kiwi har genom sin fina arbetsförmåga och mångsidighet lyckats mycket bra och var den andra Bearded Collien som tog allround GULD 2007, Den första var Kiwis mamma Pepsi som tog Guld 2004.

2008 tog Kiwi 3 förstapris i viltspår och blev snabbt en domarfavorit pga sitt driv i spåret. Kiwi arbeter snabbt och säkert med stor motivation och glädje. Hon kan nu titulera sig Svensk viltspårschampion.

I och med detta championatet blev Kiwi rasens andra trippelchampion, endast slagen av sin mor.

Kiwis spårförmåga visar sig även i bruksspår. På träning är det högsta betyg men på tävling sätter mattes nervositet käppar i hjulet. Apellspåret är avklarat med mycket höga poäng. Kiwi har även godkänt i lägre spår.

Kiwi har under åren hunnit bli mor själv och hon har nedärft många av sina fina egenskaper till sina barn både extriört och mentalt.


Kiwi till vänter och Pepsi till höger.

Kiwi's stamtavla
S39680/2000 S
LP 1 LP 3 SV-03 SVCH SLCH INTUCH SUCH FINUCH NUCH DKUCH NORDV-05
Alistair's Watch Out
S52020/93 S
NORDUCH NORDV-97
Potterdale Exellence
KCSB32BY
GBCH
Potterdale Premier
KCSB5194BU

Potterdale Anderson At Ramsgrove
KCSB3249BN
GBCH
Tamevalley Easter Song Of Potterdal
KCSB2774BZ

Potterdale Pollyanna
KCSB1845BQ
GBCH
Potterdale Philosopher
KCSB3061BU
GBCH
Potterdale Persuasion
S28682/96 S
LP 1 LP 3 S LCH SUCH SAGCH
Alistair's Have Mercy
S13567/95 B
FINV-99 INTUCH KBHV-98 NORD&DKUCH NORDV-99 NV-99
Farmarens High Commission
KP med skott
KCSB0621BV
GBCH
Potterdale Conclusion
S23394/89 S
INTUCH NUCH NV-94 SUCH
Farmarens Yabba-Dabba-Dii
S11140/94 S

Midnight's Knock Off
S42830/92 S
INTUCH NORDUCH SV-95
Potterdale Illusion
S60880/87 BL
INTUCH NUCH SUCH SV-90
Midnight's Better Be Good

Webmaster: Svassas Kennel